WiFi wachtwoord

Het WiFi wachtwoord is een belangrijk wachtwoord waar je veilig mee moet omgaan. Als dit wachtwoord bekend wordt bij derden loop je het risico dat je gegevens worden gestolen of misbruikt.

Er zijn al veel mensen in de problemen gekomen doordat privé bestanden van een computer werden gestolen en vervolgens gepubliceerd. Ook misbruik van bankgegevens kan verstrekkende gevolgen hebben. Een veilig Wifi wachtwoord is dan ook essentieel.

Hoe kan ik mijn Wifi wachtwoord veranderen?

Het wordt aangeraden om je Wifi wachtwoord regelmatig te veranderen om te voorkomen dat het in verkeerde handen valt. Als je een abonnement neemt bij een internetprovider is je router beveiligd met een wachtwoord dat onderop het kastje staat vermeld.

Je kunt dit wachtwoord gebruiken, het ins in principe een veilig wachtwoord. Maar realiseer je wel dat als iemand ongeoorloofd toegang krijgt tot je huis, bijvoorbeeld bij een inbraak, het wachtwoord gemakkelijk is te achterhalen.

Hiermee kan de dief niet alleen gebruik maken van jouw Wifi, maar ook bij je gegevens. Hij kan immers inloggen alsof hij jou is. Alle bekende providers vermelden op hun website hoe je het wachtwoord van je Wifi ver binding kunt wijzigen. Doe dit minimaal eens per drie maanden.

Wat is een veilig WiFi wachtwoord?

Kies voor je Wifi verbinding geen wachtwoord dat al te erg voor de hand ligt. Een goed en sterk wachtwoord bevat naast kleine letters en hoofdletters ook cijfers en speciale tekens.

Dit kan leiden tot een wachtwoord dat je met geen mogelijkheid kunt onthouden. Een trucje wat je kunt toepassen is een titel van een liedje te nemen of een spreekwoord of gezegde en daar de eerste letters van.

Every little thing she does is magic van The Police wordt dan bijvoorbeeld 3ElTsdiM$3.

Kies in ieder geval geen wachtwoord dat heel erg voor de hand ligt, zoals een wachtwoord waarin je eigen naam is verwerkt of de naam van één van je kinderen of het merk van je auto.

Insider tip: Wat vooral belangrijk is bij een GOED WiFi wachtwoord is de lengte. Neem het liefste een wachtwoord van minimaal 16 tekens. Kortere wachtwoorden zijn veel makkelijker te hacken.

Eisen aan een Wifi wachtwoord

Omdat we steeds meer online doen en iemand die in onze computer kan inbreken dus steeds meer gegevens kan achterhalen, stellen providers meestal hoge eisen aan het Wifi wachtwoord. Zij zijn immers verplicht om hun diensten zo veilig mogelijk aan te bieden.

Daar hoort ook bij dat providers klanten moeten beschermen door hen verplicht een sterk wachtwoord voor de Wifi verbinding te laten kiezen. Ook wordt soms een systeem ingebouwd dat ervoor zorgt dat je een zelfde wachtwoord niet meerdere keren achter elkaar kunt gebruiken.

Je bent dan bij wijziging verplicht om ook daadwerkelijk een ander wachtwoord te kiezen dan je oude password.

Ziggo is een goed voorbeeld van een provider die je voor alle diensten een ander wachtwoord laat kiezen. Je WiFi wachtwoord is dus anders dan je WiFiSpots wachtwoord.

Wifi beveiligen is belangrijk

Het komt nog steeds voor dat particulieren hun Wifi verbinding helemaal niet hebben beveiligd.

Hierdoor kan iedereen die toevallig in de buurt is of je buren zonder problemen gebruik maken van jouw Wifi verbinding. Dit zorgt er niet alleen voor dat je verbinding trager wordt, maar ook dat deze personen toegang kunnen krijgen tot jouw gegevens.

Beveilig je Wifi dus altijd met een wachtwoord. Kies hiervoor bij voorkeur een sterk wachtwoord dat niet gemakkelijk is te raden.

Download de WiFi hacker software